Veszélyelemzés - HACCP
A HACCP kötelező
Az élelmiszerek előállításával és forgalmazásával foglalkozó cégek részére 2001 januártól kötelező a HACCP rendszerek kialakítása.
A HACCP jelentése
A HACCP az angol Hazard Analysis Critical Control Points szavakból készült mozaikszó. Magyarul: Veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok.Az élelmiszer fogyasztók, vagyis mindannyiunk védelmében minden élelmiszerrel foglalkozó cégnek:
- Higiénikusan és biztonságosan kell dolgozni
- Fel kell mérni, hogy tevékenysége során keletkezhet-e fogyasztót károsító vagy mérgező anyag
- Alkalmaz-e olyan intézkedéseket melyek a veszélyszintet, a kockázatot a lehető legkisebb mértékűre csökkentse
HACCP - Referenciáink:
Cégnév |
Helység |
Év |
Mennyiség |
Vízművek Étterem | Budapest | 2002 |
1500 adag/nap |
Family Frost Kft | Magyarország | folyamatban | 14 hűtő ház |
TUUREX Kft (Szakközépiskola konyhája) | Budapest | 2003 |
200 adag/nap |
Pogonyi Cukrászda | Isaszeg | 2002 |
|
Racsics Cukrászda | Budapest | 2002 |
|
Évike Süti Cukrászda | Budapest | 2002 |
|
Anita Cukrászda | Tóalmás | 2003 |
|
Tünde Büfé | Fót | 2003 |
|
Volán RT Andor u. Üzemi Étkezde | Budapest | 2004 |
|
Volán RT Árpád híd Üzemi Étkezde | Budapest | 2004 |
|
Volánbusz Üzemi Étkezde | Budapest | 2004 |
|
Bio Patika Gyógybolt | Budapest | 2004 |
|
Árkdia Kávézó | Budapest | 2004 |
|
Gold Delikát | Budapest | 2004 |
|
Ivóka Söröző | Érd | 2004 | |
Melegkonyhás Büfé | Budapest | 2004 |
Minden cégnél az ÁNTSZ felülvizsgálatok eltérés nélkül 2003 évben
megtörténtek.