Abek Bt

Rövid ismertető cégünkről

Az Abék Bt mérnöki tanácsadói tevékenységet folytat, ami minőségügyi, környezetirányítási, munkabiztonsági és HACCP rendszerek kiépítése, vagy átalakítása; muszaki, technológiai tanácsadás; oktatási megbízások. Minoségügyi rendszerünk MSZ EN ISO 9001:2001 szerint tanúsított.

Az ABÉK Bt 1999-ben alakult, de mint egyéni vállalkozás 1996-tól kezdtünk a minőségügyi rendszerekkel foglalkozni, gyárban minőségvezetoként, majd auditorként és tanácsadóként.

Ma már a minőségügy fogalmába értjük a Minőségirányítási rendszereket (ISO 9001), a Környezetirányítási rendszereket (ISO 14001), a TQM elveket és technikákat, a HACCP rendszereket. A minőségügy egy vezetési rendszer, amely képes arra, hogy egy cég életét szabályozott, jól működő biztonságos szervezetté alakítsa. A minőségügyi rendszerek a vezetőség kezébe olyan irányítási, információgyujtési módszereket adnak, amelyek felhasználásával a cég hatékonysága növekszik.

A minőséget a vevő ítéli meg szubjektív módon. A vevő elégedettsége csak akkor érhető el, ha a minőséggel összefüggő tényezőket az egész szervezet felismeri. A problémákat a vezetésnek kell tudatosan felmérni, megelőzni, vagyis még a felmerülésük elött, vezetői szinten orvosolni.

Elveink szerint a vezetési rendszerek kialakításában a tanácsadó szerepe az, hogy segítsünk a szervezetnek, hogy a folyamatait átgondolja, együtt készítsünk közérthető szabályozást, és együtt vezessük be azokat. Mi nem a saját elképzeléseinket erőltetjük rá a szervezetre, nem konzerv eljárásokat adunk el egymás után többször, hanem olyan hatékony minőségügyi rendszer kiépítésében nyújtunk segítséget, ami a gyakorlatban is működik.

Az ABÉK Bt minden dolgozója sok évet eltöltött a papír- és nyomdaiparban, jól ismerjük a szakmai problémákat. Szeretnénk olyan megoldásokat javasolni, amelyek hatékonyan segítik a cég vezetőit.


Benczúr Zoltán ügyvezető
H-1213 Budapest
Bokros u. 60.
Tel:  (1)-427-11-32
Fax: (1)-427-11-33
Mobil: +36-20-32-63-137
E-Mail: abek@abek.hu